Uradi Sam Kreativnost Hoby

Dobro došli na forum
FORUM IMA GRUPU NA FACEBOOK-u https://www.facebook.com/groups/115667021788748/

Join the forum, it's quick and easy

Dobro došli na forum
FORUM IMA GRUPU NA FACEBOOK-u https://www.facebook.com/groups/115667021788748/

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zadnje teme

» Kucica za pticice Barbike
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyUto Apr 13, 2021 10:31 am od ciciban

» Namestaj od jelovine ili ti camovina
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyUto Jul 14, 2020 10:39 am od ciciban

» Od paleta
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyČet Apr 02, 2020 8:59 am od ciciban

» drveni ukrasi u flasi
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyNed Jul 02, 2017 11:35 pm od RkomsijaS

» Sto na rasklapanje
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyČet Jun 29, 2017 10:36 am od connan

» Pandorina kutija
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyNed Okt 16, 2016 6:37 pm od Pandora

» Mala furuna za pecenje pice, hleba...
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptySub Feb 13, 2016 6:42 pm od Pandora

» slike iz moje bašte & vrta
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptySub Feb 13, 2016 7:47 am od Pandora

» Stepenice od čamovine
Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 EmptyNed Jun 14, 2015 8:15 pm od peradetlić

Pandorina kutija

Anketa

Novembar 2024

PonUtoSreČetPetSubNed
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Kalendar Kalendar

Affiliates

free forum

+6
nesa962
Marlen
kroki
Pandora
connan
peradetlić
10 posters

Tokarenje (obrada drveta struganjem)

connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Broj poruka : 527
    Datum upisa : 25.07.2010
    Godina : 55

Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 Empty Re: Tokarenje (obrada drveta struganjem)

Počalji od connan Pon Dec 13, 2010 12:02 pm

Pa da.Morao sam još da pravim i od jasena i od trešnje.Neka setiću se i ja nečega.
    Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 Img2175l.th

Pandora
    Pandora
    Admin
    Admin

Broj poruka : 727
    Datum upisa : 05.05.2010
    Godina : 50

Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 Empty Re: Tokarenje (obrada drveta struganjem)

Počalji od Pandora Pon Dec 13, 2010 7:21 pm

Ako, ako samo ti pravi. Šta misliš kako bi izgledalo kad bi ih ukrasio malo uz pomoć pirografa, ili na strugu izvuko nešto kao malo udubljenje preko sredine narukvice. Nadam se da shvataš našta mislim, pošto se u strugove razumem ko mara u ... Čisto malo da nebudu jednolične i da svaka bude oreginalna. Uostalom pitaj ženu za ideje sigurno ih je puna.
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Broj poruka : 1133
    Datum upisa : 04.05.2010
    Godina : 56

Počalji od peradetlić Pon Dec 13, 2010 7:37 pm

sad se nećkam dal da mu kažem još po nešto da ne budem kriv ponovo
    suspect

ali sve u svemu prsten i narukvica ima veću prođu od čaša ako ćemo o biznisu
    lepša polovina je grupa jako lepa i dobri su potrošači
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Pon Dec 13, 2010 10:43 pm

Provalio sam da imaju veću prođu nego čaše i sl. a što je najbolje i manji posao je.Radio sam i te narukvica sa šarama.Lepo izgledaju,ali sam ih razdelo.Sve ovo nije ništa,jer su me ranije stalno jurili da im pravim pepeljare od avoinskih klipova,na strugu za metal.Mislim da ima tu negde jedna.Ali sam "SREĆOM" dobio otkaz u JAT-u pa sada imam slobodnog vremena,da petljam sa drvetom, koliko hoću. No money, no job, no problem
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Pon Dec 13, 2010 11:16 pm

ma važno da se radi nešto
    kako prihvatiš narukvicu jel imaš glavu na strugu za to ili onako stružeš valjak pa odsečeš na kraju
    i ako može koje dimenzije ova zadnja narukvica debljina zida itd. ssm-ovac
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Uto Dec 14, 2010 12:50 am

Ovako.Prvo komad stavim među šiljke, URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/201004083.jpg/]Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 201004083.th[/URL],zatim ga obradim da jedan kraj može da uđe u glavu struga.Kada ga stavim u glavu komad obradim na željenu veličinu i oblik,u ovom slučaju valjak.Potom sve dobro ošmirglam,od granulacije 120 do 510 poslednji put sam probao i 800,pa izpoliram.Nakon toga obrađujem sredinu istom procedurom i tek onda odsecam komad.Od komada koje ostaje u strugu napravim odgovarajući prečnik da narukvica legne pasent,a potom navučem narukvicu da bi obradio onaj kraj koji je odsečen.Obično taj kraj ostane bez finalne obrade,pa se zato i vide prelazi na slici.
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Uto Dec 14, 2010 1:02 am

skapirao a kakvu glavu imaš na strugu
    ja imam od velikog amerikanera pa to nije baš za to podesno
    trebao bi da stavim onu strugarsku ili da kupim baš za drvo ali te su od 6000-12000din. nabudžili cene
    našao ih ovde

http://www.alatnemasine.com/katalog/stezna-glava-za-strug-za-drvo-100-mm.html
    http://www.alatnemasine.com/katalog/glava-stezna-za-strug-za-drvo--100-mm.html
    http://www.alatnemasine.com/katalog/stezna-glava-za-strug-za-drvo--150-mm.html
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Uto Dec 14, 2010 1:33 am

Ja sam takođe imao,u početku,veliki futer do 16mm ali sam posle kupio ovakvu glavu,Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 52e41b.th

.Doduše doneli su mi je iz Nemačke,a našao sam je na ebay-u.Mislim da je cena bila oko 70 eura,ali sada baš gledam da je 109 era.
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Uto Dec 14, 2010 1:36 am

e ta je prava to moram i ja uzeti
    jeednom kad budem imao viška para
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Uto Dec 14, 2010 1:57 am

Baš gledam malo ove cene na Dinako sajtu,malo su preterali.Pre neki dan sam se iznervirao debelo.Opet sam tražio neki alat preko Nemačkog eaby-a i uglavnom je sve dosta jevtinije tamo.Ovim našim lopovima je malo da zarade pa lupaju marže lopatom.Ali ipak je ovde bolji standard i veće plate.Da ne pričam o UK i SAD ebay-u.Kada su nama te cene extra povoljne,kako li je tek njima.Da li će jednom da prođe ta demokratija pa da ko ljudi živimo u trulom kapitalizmu .Aj da ne počinjem o politici
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Uto Dec 14, 2010 6:12 am

ne da su preterali nego mnogo
    a najžešće im ja tražio onaj scrol saw pa se registrovao kod njih i trebalo dati podatke svoje tel. adresa itd.
    kad drugi dan zovu me iz dinaka kao videli da sam se registrovao šta sam želeo da kupim jer ne vide da sam stavio nešto u korpu
    mislim ide im biznis do bola
    ali za sve si u pravu živim za taj dan da jednom može ovde da se kupi sve da ne moramo od preko za neki alat i neku mašinu
    koja demokratija ovo gore nego ne znam gde
    bang on the head
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Sre Dec 15, 2010 12:04 pm

Reci mi zašto su neka imana u prostoru "najbolji poslanici" plava,a neka crna
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Sre Dec 15, 2010 12:09 pm

ti plavi su urednici-moderatori
    a ostali su članovi sajta
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Sre Dec 15, 2010 12:51 pm

Znao sam da je nešto što nema veze samnom
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Sre Dec 15, 2010 6:46 pm

tako je na svim forumima ovog tipa pošto smo na free user ni ne znam jel se to može korigovati
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Čet Dec 16, 2010 1:50 am

Evo uradih jednu vazu od kajsije,pre neki dan.Visina 150,u prečniku 95.Ali je na žalost pukla sa druge strane na postolju.Nju sam sušio alkoholom jer je sveže drvo ali džaba.
    Tokarenje (obrada drveta struganjem) - Page 5 Img2181yo.th

peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Čet Dec 16, 2010 1:58 am

kad si ostrugao trebao si je premazati ponovo ili potopiti pa izvaditi dda odstoji
    ja tako odradim kad je drvo sveže ostružem pa u rastvor nitro laka
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Čet Dec 16, 2010 2:14 am

Prvo sam je ostrugao,pa sam je stavio u alkohol da se suši,a posle sušenja odradio finalno.Međutim pukala je dok se sušila nakon vađenja iz alkohola.
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Čet Dec 16, 2010 2:18 am

onda bila zdravo sveža
    interesantno ja strugao drvo jabuke sveže i posle nije ispucalo a nisam ga ni sušio
    doduše istrugao oblik anđela a posle izrezbario dletima
    i tako ostavio na polici u radionici
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Čet Dec 16, 2010 2:24 am

Znači da ime veze šta stužeš,mislim ako su anđeli njima ni sveže drvo ništa ne može
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Čet Dec 16, 2010 2:26 am

pa uglavnom kad ostrugano pretvorim u skulpturu ne pukne mada se desi da pukne mnogo zavisi d drveta

dešavalo mi se da potpuno suvo drvo posle izvesnog vremena pukne
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Čet Dec 16, 2010 2:30 am

Ja imam Orah star više od 10god i suv je kao barut ali šesto puca kada ga obradim.Spoljna tem.unutrašnja tem.,vlaga itd
    peradetlić
    peradetlić
    Admin
    Admin

Počalji od peradetlić Čet Dec 16, 2010 2:51 am

jeste to normalno bez obzira kolko suvo kad dobije vazduh proradi
    tako sam jednom došao do nekih greda sa stare zgrade drvo staro 120god. kad sam ga obradio ono proradilo krivilo se i negde malo ispucalo

ps. dobio si titulu zaslužan član čestitam dance
    Pandora
    Pandora
    Admin
    Admin

Broj poruka : 727
    Datum upisa : 05.05.2010
    Godina : 50

Počalji od Pandora Čet Dec 16, 2010 2:59 am

Čestitke i sa moje strane!
    connan
    connan
    počasni član
    počasni član

Počalji od connan Čet Dec 16, 2010 3:02 am

Kome,Peri za grede ili..

Sponsored content

Počalji od Sponsored content

Sada je Sre Nov 20, 2024 11:51 pm