od konfuzija Pet Jun 25, 2010 1:04 am
U ceni jednog proizvoda, rad tj."ruke", ucestvuju sa nesto vise od 20%.
Jedino se neki majstori mogu pohvaliti vecim procentom, ali iza tog procenta stoji ime, vreme i jos xxx propratnih stvari. Sa konstatacijom da "kinezi", uzimaju veliki deo kolaca na trzistu nakita il cega vec, se moram sloziti, ali nista drugo se ne moze ni ocekivati. Svako ko se koristi njihovim materijalom ni pod tackom razno nece biti jeftiniji od njih. Mislim da dosta ljudi mesa kreativnost sa umecem kopiranja i licnom snalazljivoscu. Licno, na svim nasim forumima koji obradjuju tematiku o kreativnosti, mogu slobodno reci da sam upoznat ili upoznao par pravih kreativaca. Svi ostali se mogu svrstati u grupu hobista, koji eto imaju ukusa da od neceg vec ponudjenog, sklope nesto prikladno.
Eto, bas iz tog razloga, vecina kreativce svrstava u preprodavce, jer logikom stvari oni to i jesu. Znaci dok je postavka stvari takva kakva jeste, cena ce biti takva kakva jeste.
Sigurno ce ovaj post uvrediti mnoge, ali voleo bih da ovo shvatite kao pozitivnu kritiku i poceli malo da "stvarate", a ne samo da nizete kineske perlice i kopirate jedni druge.
Veliki pozdrav
Uto Apr 13, 2021 10:31 am od ciciban
» Namestaj od jelovine ili ti camovina
Uto Jul 14, 2020 10:39 am od ciciban
» Od paleta
Čet Apr 02, 2020 8:59 am od ciciban
» drveni ukrasi u flasi
Ned Jul 02, 2017 11:35 pm od RkomsijaS
» Sto na rasklapanje
Čet Jun 29, 2017 10:36 am od connan
» Pandorina kutija
Ned Okt 16, 2016 6:37 pm od Pandora