od konfuzija Čet Sep 09, 2010 10:04 pm
Jes da nemam nekog iskustva oko tih stvari ali imam prijatelja koji je radio takvu vrstu posla. Tamo 90-tih, u jeku sezone buvljaka i sl stvari, prodavao je prvo auto ulja i ostale tecnosti i ostalo sto ide uz to, na jednoj montazno demontaznoj tezgi cca. 5m duzine, koja se sklapala po zavrsenom poslu na duzinu od nekih 1m+nesto... :suspect:
Nesto malo kasnije, jer mu je dosadilo to sklapanje rasklapanje, pazario jednu auto prikolicu od nekih 3m2 i istu modifikovao u neku recimo tezgu a moze se reci prodajni stand, sa sve krovom i policama. I sa istom prevalio xxxx km i bio prezadovoljan. Em sacuvao unutrasnjost automobila i roba mu se manje habala i unistavala. Da bih Vam slikovitije predocio kako je to izgledalo, uporedicu je sa kutijom za rucni sitni alat, gde se unutrasnjost otvara poput "lepeze".
E sad sto se tice perine konstatacije oko obezbedjenih tezgi tj mesta.
Mislim da to zavisi od mesta do mesta. Negde gde su te manifestacije ukorenjene, zasigurno postoje obezbedjena prodajna mesta ali gde to nije mislim i da ne postoje.
Primera radi, moj skolski drug je direktor komunalne organizacije u jednom gradu iz unutrasnjosti. Jednom priilikom u razgovoru snjim, namakla se tema oko kreativaca i zanatlija. Po njemu, tj po papirima, svi koji su u doticnoj bransi su oslobodjeni cene mesta ali komunalna org nema tezge ili pultove da im da. S druge strane da bi isti bili oslobodjeni cene mesta moraju biti registrovani kao takvi. Znaci bez papira a na rec nema nista.
Uto Apr 13, 2021 10:31 am od ciciban
» Namestaj od jelovine ili ti camovina
Uto Jul 14, 2020 10:39 am od ciciban
» Od paleta
Čet Apr 02, 2020 8:59 am od ciciban
» drveni ukrasi u flasi
Ned Jul 02, 2017 11:35 pm od RkomsijaS
» Sto na rasklapanje
Čet Jun 29, 2017 10:36 am od connan
» Pandorina kutija
Ned Okt 16, 2016 6:37 pm od Pandora
» Mala furuna za pecenje pice, hleba...