od connan Uto Jan 11, 2011 9:53 am
Za ciklon sam iskoristio motor,180W,i ventilator iz jedne stare Lux klime.Čak je i lim oblikovan da da izbacuje vazduh,što je i logično čemu bi inače služila klima.
Kućište sam napravio od iverice i urezao žljebove za limeni tunel.Unatra je centrifugalni ventilator.
Potom sam izbušio rupu f100,vidim da je to neka standardna dimenzija.
Onda sam napravio prirubnicu,za crevo koje će uvlačiti prašinu,i montirao je
Potom sam na dr.kraju napravi prirubnicu i sve to stavio na neki,već postojeći,drveni ram.Ovo sad baš nije za galeriju,jer je improvizacija.
Tu sam iskoristio kantu za farbu,od 25kg,gurnuo u nju vodovodnu cev,dole stavio najlonski džak za piljevinu,a gore sašio vreću koja skuplja sitnu prašinu
Na onaj deo gde je prirubnica nakačio sam crevo i sproveo ga do struga.Na crevo za usis obavezno stavi neku žičanu rešetku.Meni je usis izvukao komad materijala iz ruke i izlomio ga je u ventilatoru.Da ne veruješ šta može motor od samo 180w.Kažem ti,ciklon nije za izložbu ali ja sam ga tako iprovizovao da bih video da li funkcioniše.Po svemu sudeći tako će i da ostane,bitno da radi posao.
Centrifugalni ventilator sa sve kućištem,odnosno gotov ciklon.Možda ima na otpadima nešto ovako,staro
Uto Apr 13, 2021 10:31 am od ciciban
» Namestaj od jelovine ili ti camovina
Uto Jul 14, 2020 10:39 am od ciciban
» Od paleta
Čet Apr 02, 2020 8:59 am od ciciban
» drveni ukrasi u flasi
Ned Jul 02, 2017 11:35 pm od RkomsijaS
» Sto na rasklapanje
Čet Jun 29, 2017 10:36 am od connan
» Pandorina kutija
Ned Okt 16, 2016 6:37 pm od Pandora
» Mala furuna za pecenje pice, hleba...