ili sam glupa ili brate to kod mene tako ne funkcionise.Brate mili,mnogo slozeno,vidite to da uprostite malo nisam ja informaticar :flower:peradetlić ::lepo izgleda
evo tatjana ovde imaš kako postaviti slike na forum
https://kreativnost.4umer.com/t37-postavljanje-slika-na-forum
+7
Tatjana
Marlen
aleksandra
black cat
Natali
peradetlić
Pandora
11 posters
Beolin
Tatjana- član
- Broj poruka : 23
Datum upisa : 19.02.2011
Godina : 50
- Post n°26
Re: Beolin
peradetlić- Admin
- Broj poruka : 1133
Datum upisa : 04.05.2010
Godina : 56
- Post n°27
evo popravio sam
nažalost samo tako može slika da se postavi na forum zato što je free forum
ili preko image shocka ubaciš kod
nažalost samo tako može slika da se postavi na forum zato što je free forum
ili preko image shocka ubaciš kod
Tatjana- član
- Post n°28
Valjda cu se snaci vec nekako.Naucicu za tri dana
peradetlić- Admin
- Post n°29
ma samo polako naučićeš
Tatjana- član
- Post n°30
[img]<script src='http://img855.imageshack.us/shareable/?i=picture053g.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript></noscript>[/img]
Tatjana- član
- Post n°31
ja,skapiro!!!!
Pandora- Admin
- Broj poruka : 727
Datum upisa : 05.05.2010
- Post n°32
Jupiiiiii što si skapirala :cheers: ! Jeste postavljanje slika malo zakukuljeno i zamumljeno ali kad jednom skapiraš bude sve ok.
By the way, nakit ti je zaista lep. Svidja mi se ova kombinacija sa žicom.
By the way, nakit ti je zaista lep. Svidja mi se ova kombinacija sa žicom.
peradetlić- Admin
- Post n°33
ovo sa žicom extra
black cat- Broj poruka : 5
Datum upisa : 14.09.2010
Godina : 41
- Post n°34
e pa vredelo je cekati...
stvarno ti je naki odlican,a ono za beolin ,potpuno se slazem,samo ja onaj tvrdji koji mi duze stoji razmeksam bebi uljem i bude ko nov
stvarno ti je naki odlican,a ono za beolin ,potpuno se slazem,samo ja onaj tvrdji koji mi duze stoji razmeksam bebi uljem i bude ko nov
Pandora- Admin
- Post n°35
Znači za beolin važi isto što i za jogurt- gledati datum proizvodnje. Imala sam jedan paketić svetlo zelene ni sa uljem nije moglo ništa da se uradi samo se mrvio.
Ovih dana u knjižari gde nabavljam beolin stiže taze roba pa će da vidimo.
Ovih dana u knjižari gde nabavljam beolin stiže taze roba pa će da vidimo.
Tatjana- član
- Post n°36
Drago mi je da Vam se nakit dopada. Prvi put radim sa njim,nadam se da ce mi radovi biti bolji. Jeste da je suvkast i mora mnogo da se mesi i ja imam taj problem Probacu da stavim bebi ulje. :flower:
black cat- Broj poruka : 5
Datum upisa : 14.09.2010
Godina : 41
- Post n°37
pazi,nemoj mnogo jer ce skroz da se zgnjecka...samo kap dve,zavisno od kolicine. ukapiraces vec kad je malo da dodas jos...
Tatjana- član
- Post n°38
ok.hvalana savetu.
lea89- Broj poruka : 14
Datum upisa : 21.02.2013
Godina : 35
- Post n°39
cao ja sam nova i treba mi pomoc pocetnik sam i za pocetak sam uzela obicnu skolsku glinu da probam jer nije bilo beolina da li sa njom mogu praviti perle i na koji nacin hvala unapred pozzzz veliki
Pandora- Admin
- Post n°40
lea. Školska glina i beolin nemaju nekih sličnosti sem što su obe mase za modelovanje. Ako si htela tu varijantu onda je možda bolje da si uzela glinamol ili još bolje das masu koja se češće nalazi u knjižarama. Koju god od ovih masa da uzmeš posle oblikovanja sušiš na nekom izvoru toplote ( glina se činimi se peče). posle sušenja se dobro išmirgla, zatim boji i lakira. Kod beolina imaš mnogo manje muka, posebno što je on u boji pa nemoraš da farbaš, nakit lepše izgleda.
- Post n°41
glinu sam uzela da bih probala jer u knjizari nije bilo beolina niti Dasa a sta mislite da li bih od gline uopste mogla da napravim neke perle ili slicno i kako,ili da nepokusavam da potrazim beolin hvala na odg
Pandora- Admin
- Post n°42
Moze od gline da se prave perle, nije to neki problem. Jedino sto iz licnog iskustva ti kazem, to je najgora moguca opcija. Naravno posluzice da vezbas ruku dok ne nabavis nesto drugo. Problem je sto perle od gline nisu narocito trajne, prilikom udaraca se krune. Takodje mora dosta da se radi oko njih. Kada napravis perle i ispeces ih, sledi smirglanje, onda bojenje pa obavezno lakiranje.
U manjim mestima (mada Sabac nije mali) tesko naci bilo sta. Kod mene od 5 knjizara u samo jednoj je imao beolin i oni su sad presli na fimo, tako da beolina nema. Das masa se vec cesce nalazi ima je i u velikim marketima, ja je kupujem u rodi.
U manjim mestima (mada Sabac nije mali) tesko naci bilo sta. Kod mene od 5 knjizara u samo jednoj je imao beolin i oni su sad presli na fimo, tako da beolina nema. Das masa se vec cesce nalazi ima je i u velikim marketima, ja je kupujem u rodi.
- Post n°43
hvala puno na odg onda cu se baciti u potraznju beolina da se ne maltretiram mogu samo da vezbam malo sa glinom da je nebacim,a recite mi koji je postupak rada sa beolinom znam da se on ne boji jer ga ima u boji,treba mi ona masina to imam,i gledala sam kako se radi ali me zanima da li se beolin pece i cime se lakira?joj koliko pitanja ali mi stvarno trebaju saveti jer kada vidim radove od beolina odusevim se :)
Pandora- Admin
- Post n°44
Draga moja na prvoj stranici ove teme napisala sam sve što ja znam o beolinu, ali za početak mislim da će to biti sasvim dovoljno. Da se nebi mučila da stranice okrećeš ručno evo link pa pogledaj ovde https://kreativnost.4umer.com/t48-beolin.
jancoool- Broj poruka : 2
Datum upisa : 03.03.2013
- Post n°46
pozdrav svima ... imam jedno pitanje .. kupio sam beolin i napravio neke željene oblike,sve to peko nekih 13-14 minuta na 130 stepeni ali kad sam su se ohladili idalje su bili blago meki. ne meki da može da se izdubi noktom ali nije kao kamen i može da se blago poviju... sad mi nije jasno da li sam nešto ja loše uradeo ili je ipak polimerna glina takva ? hvala
i još jedno pitanje imam. čime lakirati pečenu glinu ? lakom na bazi nitra ili uljanim ? i još jednom HVALA !
i još jedno pitanje imam. čime lakirati pečenu glinu ? lakom na bazi nitra ili uljanim ? i još jednom HVALA !
Pandora- Admin
- Post n°47
Pa beolin jeste malo takav nemože baš da bude kao kamen. Ti si ispoštovao proceduru i to je to. Naravno ne treba da bude meko da menja oblik ili tako nešto ali iz tvog posta zaključujem da nije ništa strašno. Ima to veze i sa rernom, uglavnom videćeš iz iskustva koje je najbolje vreme.
Preporučujem akrilni lak ili nitro. Uljani ne baš, čisto zbog toga što se duže suši, oseća se i boji često puta u žuto.
Preporučujem akrilni lak ili nitro. Uljani ne baš, čisto zbog toga što se duže suši, oseća se i boji često puta u žuto.
jancoool- Broj poruka : 2
Datum upisa : 03.03.2013
- Post n°48
bravo na brzom odgovoru ! hvala puno !
ccrgirl- Broj poruka : 2
Datum upisa : 17.12.2011
- Post n°49
Moje negativno iskustvo će značiti onima koji koriste BEOLIN polimernu glinu. Od njih sam 2 godine naručivala, nikada nisam imala zamerki, do sada. 1.aprila sam poručila 5kg i rečeno mi je da imaju sve boje. Poslali su, tražili unapred da platim, što sam i uradila, i stiglo mi je 3600g. To mi nisu pomenuli. Na jezičku od kutije je bilo napisano: NISMO IMALI SVE, ŠALJEMO ZA NEKI DAN, i smajli na kraju. Ok, prešla sam preko te nekorektnosti, sačekala, i posle 2 nedelje zvanja i podsećanja, poslali su mi ostatak, 100g manje, i ne baš sve boje koje sam tražila. Požalila sam se, ništa, ali nema veze, bila sam srećna što sam na kraju sve dobila.
Nisam imala vremena da koristim glinu naredne 2 nedelje, a kada sam konačno uspela da se bacim na kreativni rad, šokirala sam se. Probala sam 5 boja, da vidim da nije greška, ali nije. Naime, pošto imam 2 godine iskustva u radu sa tom glinom, ova nova koju sam dobila je posle par minuta počela da poprima oblik žvakaće gume, apsolutno ništa nisam mogla da napravim, a da se ne raspadne. Sačekala sam par dana, nije se nimalo stvrdnula. Stavila sam u friz na 2 dana, ništa, zamislite da nešto stoji 2 dana u frizu i da se UOPŠTE ne stegne. Glina se raspada i razvlači u rukama, jedva se skida, kao da radim sa blatom, bukvalno prolazi kroz prste.
Javila sam se beolinu i iznela problem, hteli su da mi zamene, ali ja nisam pristala jer ne mogu da se uzdam u to da mi neće poslati isti škart. Konačno smo se dogovorili da vratim i uzmem novac nazad, ali tu su počele muke.
Žena me je zavlačila danima, te ne radi telefon, svašta. Ponudila sam se da dođem lično, iako je to trošak, ali na sve moje datume je izmišljala da nije tu. Rekla je da pošaljem aksom, a ona će platiti otkup paketa u iznosu koji napišem. Nisam pristala jer sam se bojala da će mi se paket vratiti.
Javila sam joj da ovaj petak dolazim lično da vratim i uzmem novac, onda je počela da histeriše kako ih ja nazivam lopovima, kako je ona MENE molila da dođem lično, ja izbegavam, i kako mi je drugi put, kad je naknadno poslala ostatak gline, poslala VIŠE da se iskupi. A poslala je manje. Ta prepiska mi je u telefonu.
Moj momak je u petak bio tamo, odneo glinu, pokušali su da ga ubede da zamene, nije hteo i onda su priznali DA SU EKSPERIMENTISALI SA SASTOJCIMA!!! Pa su meni našli da uvale 5kg eksperimenta. :/ Uspeo je da uzme novac, hvala Bogu posle svega, ali napomena ljudima koji koriste beolin: OBRATITE PAŽNJU, GLINA JE DRUGAČIJA I NEUPOTREBLJIVA SADA.
Izvinjavam se na dugom post-u.
Nisam imala vremena da koristim glinu naredne 2 nedelje, a kada sam konačno uspela da se bacim na kreativni rad, šokirala sam se. Probala sam 5 boja, da vidim da nije greška, ali nije. Naime, pošto imam 2 godine iskustva u radu sa tom glinom, ova nova koju sam dobila je posle par minuta počela da poprima oblik žvakaće gume, apsolutno ništa nisam mogla da napravim, a da se ne raspadne. Sačekala sam par dana, nije se nimalo stvrdnula. Stavila sam u friz na 2 dana, ništa, zamislite da nešto stoji 2 dana u frizu i da se UOPŠTE ne stegne. Glina se raspada i razvlači u rukama, jedva se skida, kao da radim sa blatom, bukvalno prolazi kroz prste.
Javila sam se beolinu i iznela problem, hteli su da mi zamene, ali ja nisam pristala jer ne mogu da se uzdam u to da mi neće poslati isti škart. Konačno smo se dogovorili da vratim i uzmem novac nazad, ali tu su počele muke.
Žena me je zavlačila danima, te ne radi telefon, svašta. Ponudila sam se da dođem lično, iako je to trošak, ali na sve moje datume je izmišljala da nije tu. Rekla je da pošaljem aksom, a ona će platiti otkup paketa u iznosu koji napišem. Nisam pristala jer sam se bojala da će mi se paket vratiti.
Javila sam joj da ovaj petak dolazim lično da vratim i uzmem novac, onda je počela da histeriše kako ih ja nazivam lopovima, kako je ona MENE molila da dođem lično, ja izbegavam, i kako mi je drugi put, kad je naknadno poslala ostatak gline, poslala VIŠE da se iskupi. A poslala je manje. Ta prepiska mi je u telefonu.
Moj momak je u petak bio tamo, odneo glinu, pokušali su da ga ubede da zamene, nije hteo i onda su priznali DA SU EKSPERIMENTISALI SA SASTOJCIMA!!! Pa su meni našli da uvale 5kg eksperimenta. :/ Uspeo je da uzme novac, hvala Bogu posle svega, ali napomena ljudima koji koriste beolin: OBRATITE PAŽNJU, GLINA JE DRUGAČIJA I NEUPOTREBLJIVA SADA.
Izvinjavam se na dugom post-u.
Pandora- Admin
- Post n°50
Žao mi je što si imala takvo negativno iskustvo. Možemo da se nadamo da ako je to bio samo eksperiment su shvatili da je bio neuspeli eksperiment i da su vratili na staro. Žao mi je što si bila i ti i ko zna ko još pokusni kunić, ali verujem da su posle pritužbi reagovali. Nikome nije u interesu, a posebno ako već ima izgradjeno ime da izgubi mušteriju.
Nisi napisala koja je firma u pitanju, nadam se da nije pur pur jer za njih sam uglavnom čula pozitivne komentare.
Nisi napisala koja je firma u pitanju, nadam se da nije pur pur jer za njih sam uglavnom čula pozitivne komentare.
Uto Apr 13, 2021 10:31 am od ciciban
» Namestaj od jelovine ili ti camovina
Uto Jul 14, 2020 10:39 am od ciciban
» Od paleta
Čet Apr 02, 2020 8:59 am od ciciban
» drveni ukrasi u flasi
Ned Jul 02, 2017 11:35 pm od RkomsijaS
» Sto na rasklapanje
Čet Jun 29, 2017 10:36 am od connan
» Pandorina kutija
Ned Okt 16, 2016 6:37 pm od Pandora
» Mala furuna za pecenje pice, hleba...