Pre svega,ovaj tip uredjenja pogodan je za prostranstva,da se ne lažemo.Biljke se sade u masama,koje odaju utisak.Ipak,ja ću se okušati na mom malom prostoru,ne mogu da odolim.
Kao prvo,ukrasne trave ovde dobijaju najveći zamah,u pravom smislu te reči.Njihovo talasanje na vetru medju ostalim biljkama unosi dinamiku u okruženje kroz sva godišnja doba.Koristi se širok dijapazon kultivara,a to će se kasnije videti u dijagramima.
Druga važna stavka je korišćenje autohtonih vrsta poljskog cveća,koje već se odavno priviklo i opstaje u datim okolnostima.Pretpostavljam da ste vidjali biljku solidago
Ona se često koristi u dizajnu, a može se naći na svakoj poljani.Za mlečiku takodje znate,s tim što nje ima raznih sorti
Ovoj biljci ne znam ime i mislila sam de se šale kad kažu da je poljsko cveće,medjutim videla sam čitavo polje u nekom filmu
Jako su cenjene biljke koje imaju cvetove kao izvrnuti kišobran,što će reći komorač,mirodjija i opet ovo poljsko cveće kome ne znam narodski naziv,a znam za njega od kad znam za sebe
Jedna od važnijih biljki je ehinacea,koja je vrlo istrajna,dekorativna i lekovita.Ima raznih varijeteta
Druga,isto tako važna je monarda iliti indijska kopriva iliti bergamot.Lako se razmnožava,dugo cveta,a zbog svog intenzivnog mirisa koristi se kao baza za parfeme
O biljkama ću u nastavcima,evo jednog dijagrama
Evo linka za radnju u NS
http://www.malivrt.in.rs/
Uto Apr 13, 2021 10:31 am od ciciban
» Namestaj od jelovine ili ti camovina
Uto Jul 14, 2020 10:39 am od ciciban
» Od paleta
Čet Apr 02, 2020 8:59 am od ciciban
» drveni ukrasi u flasi
Ned Jul 02, 2017 11:35 pm od RkomsijaS
» Sto na rasklapanje
Čet Jun 29, 2017 10:36 am od connan